Autonomija Vojvodine

Teme sa domaće političke scene

Autonomija Vojvodine

Postod Dr Jekyll u 09 Feb 2009, 02:23

prošlo je tačno 20 godina od jogurt revolucije, tj. od Miloševićevog puča uperenog protiv Vojvodine i njene autonomije, dotični se, gde god je to bilo moguće, slično ponašao i u drugim delovima tadašnje Jugoslavije, svi znamo kako se to završilo...

Autonomija Vojvodine nije uperena protiv Srbije, naprotiv, decentralizovana Srbija znači i veću slobodu pojedinim regionima da se brže razvijaju i time jačaju i Srbiju kao celinu. Mislim da u Vojvodini ima mnogo potencijala koji bi se mogao iskoristiti na bolji način samo kada bismo imali veća ovlašćenja, sredstva i veće odgovornosti. 40% budžeta Srbije čine prihodi prikupljeni iz Vojvodine, Vojvodina je specifična po svojoj multikulturalnosti, multietničnosti, istoriji, geografiji, stepenu razvoja...mislim da te činjenice treba da se uvaže.

Veća autonomija Vojvodine, koju podržava većina građana i koja je u okvirima Ustava Srbije, nije pretnja jedinstvu Srbije, naprotiv oduzimanje autonomije može dovesti do nezadovoljstva Vojvođana i do pojave i jačanja radikalnijih ideja poput separatizma, a to nikome nije u interesu. Dakle, naravno da sam za veću autonomiju.
Korisnikov avatar
Dr Jekyll

Pridružio se: 03 Nov 2008, 00:53

Re: Autonomija Vojvodine

Postod Ariss(DJ) u 09 Feb 2009, 23:56

Za Vojvodinu spremni!

Takodje, dodao bih da je potrebno da se Srbija uredi kao moderne drzave Evrope i da bude sastavljena od vise automomnih regija koje su na nivou republika. Samo tako se mogu razvijati i ostali sekundarni centri i regije.
Korisnikov avatar
Ariss(DJ)
Site Admin

Pridružio se: 09 Jan 2008, 11:49

Povratak na Domaća politička scena